Contracte Sacre

94,00 RON
Stoc epuizat
SKU
Contracte Sacre

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Acestea sunt întrebări fundamentale care apar în cursul transformării noastre interioare, iar răspunsul pe care îl dăm este crucial. Contracte Sacre dezvăluie mecanismele lăuntrice ale Ființei și se referă la Contractul cu propriul nostru Suflet.

”Care este rostul meu în această lume, pentru ce sunt aici, care este menirea, vocația, consacrarea vieții mele?” Acestea sunt întrebări fundamentale care apar în cursul transformării noastre interioare, iar răspunsul pe care îl dăm este crucial. Contracte Sacre dezvăluie mecanismele lăuntrice ale Ființei și se referă la Contractul cu propriul nostru Suflet.  

Ca toți autorii Cărților Maestrului Interior, Caroline Myss este un practician desăvârșit al plonjeului în Conștiință, un văzător care a însoțit mii de oameni în călătoria vindecării și clarificării interioare. Cartea ei este un instrument practic excepțional pentru aceia care vor să arunce o privire în spatele cortinei propriei lor vieți. Este o hartă a arhetipurilor fundamentale care modelează existența umană și o cheie pentru interpretarea lor în viața fiecăruia.

Cu simplitate și măiestrie Caroline Myss explică pas cu pas ”tehnologia sacră” ce permite investigarea Modelelor Arhetipale active în viețile noastre și felul în care le putem folosi pentru vindecare dar și pentru a ne trăi la potențial maxim viața de fiecare zi. Această carte este o poartă către Adevărul despre noi înșine.

Atunci când prioritățile vieții noastre sunt în rezonanță cu Contractul Sacru pe care l-am făcut înainte de a ne naște, suntem pe adevărata noastră cale. Creativitatea, bucuria și armonia devin liniile ordonatoare ale realității. Această carte este harta și busola în teritoriile rafinate ale Ființei.

(HEFT)

 

CITATE

„Alchimia Vindecării Atemporale

O veche vorbă evreiască spune „Schimbarea durează doar o clipă, rezistența la schimbare durează o viață întreagă”. În câmpurile de energie ale minții, inimii și voinței tale poți transforma plumbul materiei fizice ( energia densă a amintirilor, a trecutului, a atitudinilor, credințelor și experiențelor de viață) în aur. La fel cum alchimiștii din vechime căutau piatra filosofală  care să le permită să transforme metalele inferioare în aur, tu îți poți folosi înțelegerea influențelor arhetipale pentru a transforma înțelesurile profunde și scopurile evenimentelor din viața ta materială. Spre exemplu, iertarea transformă „plumbul” amintirilor dureroase în „aurul” înțelegerii. Dar și reciproca este adevărată, atunci când știi că ar trebui să ierți, dar alegi să nu o faci, îți adaugi un „plumb” interior spiritului și trupului tău, care sfârșește prin a se acumula ca balast interior în celule. „Plumbul”, reprezintă orice formă de problemă neîncheiată (ură, amărăciune, dragoste neîmpărtășită, regret) care îți aduce prejudicii trupului și spiritului. Cu cât ai mai multe probleme nerezolvate, cu atât acumulezi mai mult plumb. 

Greutatea energetică a trecutului tău îți afectează densitatea biologiei. Amintirile celulare grele acționează ca o frână pentru celulele sănătoase, mărind potențialul de dezvoltare a bolilor. Eu exprim această regulă prin greutate=așteaptă. Toate problemele nerezolvate, fie că sunt psihologice, emoționale sau mentale, adaugă o greutate densității pe care ești nevoit să o porți în câmpul tău energetic. Și cu cât duci o greutate mai mare, cu atât va trebui să aștepți mai mult ca o schimbare să se producă în viața ta, lucru care te poate face să ratezi șanse importante și care îți poate întârzia vindecarea.”

 

„Umbra și Potențialul tău Divin

Potențialul tău cel mai înalt este acea parte din tine care nu este limitată de temerile lumii fizice și nici de grijile vieții cotidiene. Începi să îl simți atunci când devii dispus să te confrunți cu umbra, să recunoști deschis prezența ei în tine și începi să acționezi. A-ți exprima cel mai înalt potențial înseamnă că, înainte de toate, să te bazezi pe resursele tale interne și să-ți urmezi intuiția. Adevărata putere există doar în interiorul tău, ea nu este niciodată exterioară și abia când realizezi acest lucru înțelegi ce poți deveni.

Atunci când te confrunți cu propria umbră, te găsești singur în fața ei. Asta nu înseamnă că nu poți cere ajutorul prietenilor, terapeuților sau maeștrilor spirituali, dar va trebui să iei decizii care să nu țină cont de nevoile familiei, tribului sau grupului tău, poate chiar să te rupi de ei. Dagă te decizi să-ți urmezi chemarea interioară și să treci prin inevitabilul ritual psihic de separare, trebuie să îți retragi spiritul din câmpul magnetic creat de voința grupului tău pentru a-ți putea organiza energia în felul dorit de tine, la fel cum au făcut și marii mistici și vizionari – precum Iisus care a mers în deșert sau Mohamed care s-a retras într-o peșteră pe Muntele Hira. Ca să dai naștere propriei puteri , trebuie să te pui pe tine însuți pe primul plan, chiar dacă acest lucru va părea egoist lumii din jurul tău. 

În timpul separării te vei confrunta cu cele mai narcisiste aspecte ale egoului tău, precum umbra Copilului, care va încerca să te sperie să te duci înapoi, deoarece ea este preocupată doar de propria bunăstare. Umbra Victimei te va îndemna să te autocompătimești pentru că ai plecat, deoarece ea prosperă când este victimizată. Umbra Prostituatei te va îmboldi să-ți vinzi viziunea și visurile cu prima ocazie. Iar umbra Sabotorului îți va șopti în ureche că nu ești suficient de bun ca să realizezi ceva de unul singur. Trebuie să-ți întărești identitatea sufletului până va fi suficient de puternic să facă singur față tuturor acestor temeri. Vei da naștere propriei puteri, puterea de a alege conștient, puterea de a-ți crește potențialul pentru revelație și pentru realizarea oportunităților care îți servesc celui mai înalt potențial. Atunci când te confrunți cu propriile umbre, te pregătești să accepți responsabilitatea deplină de stăpân al sufletului tău, responsabilitatea deplină pentru consecințele actelor tale.”

 

„Contractele Umbrei

Așa cum arhetipurile nu sunt nici bune, nici rele, Contractul tău Sacru este în esență o forță neutră.  Contractul unui om nu este mai important pentru univers decât al altuia. Esența fiecărui Contract este aceeași – cuprinde toate lucrurile pe care un individ trebuie să le învețe în cursul vieții. Din acest motiv ajungem în locurile și rolurile care servesc cel mai bine Contractului nostru, fie că ne naștem regi sau cerșetori. Fie că trăiești o viață plină de traume (boli cumplite, răni, război), fie că ai o existență liniștită, ai de respectat niște înțelegeri scrise în Contract. Maestrul tibetan budist Sogyal Rinpoche spunea: „Suferă omul bogat, suferă omul sărac. Nu-i invidia pe alții, deoarece nu poți ști cât suferă doar uitându-te la ei”. Indiferent din ce categorie socială faci parte, dificultățile materiale exterioare sunt instrumente cu care lucrezi în interiorul tău. Din anumite puncte de vedere este mai ușor să fii bogat, dar nici cei mai bogați oameni din lume nu-și pot ocoli dificultățile interioare sau locul pe care îl ocupă în Samarra.”

 

„Dar cea mai minunată  recompensă a lucrului cu arhetipurile constă în faptul că vei începe să înțelegi cum ți se desfășoară Contractul.  Și, deși este scris în Contractul tău că vei întâlni anumiți oameni, tipul interacțiunii nu este predeterminat. Asta ține de tine și de ei, desigur. Poți alege cum să interacționezi, dar cu cât ești mai conștient de tiparele care îți influențează comportamentul, cu atât este mai probabil că alegerile pe care le faci ( și lecțiile pe care le înveți) vor fi pozitive. Dacă alegerile tale vin doar din inconștient, tu nefiind conștient de energiile arhetipale care te influențează, vei risca să acționezi sub imboldul nesiguranței. Atunci când ești conștient de energiile arhetipale, ești conștient și de divinitatea ta și de potențialul tău și de lumea care te înconjoară. Arhetipurile te vor ajuta să-ți găsești Calea de Mijloc, drumul către împlinirea Contractului tău Sacru.”

 

“Nu suntem destinați să rezolvăm toate misterele vieții noastre, desigur, ci să le explorăm și să ne descoperim pe noi înșine, părticică cu părticică. Încetul cu încetul, devenim mai întregi, mai atenți, mai conștienți la faptul că viața este o călătorie spirituală, iar tot restul nu sunt decât niște păreri. Companionii tăi arhetipali sunt ghizii inconștientului tău. Aceste tipare te vor aduce în locurile unde trebuie să ajungi, deoarece ele sunt o manifestare a faptului că Divinul se ține de cuvânt, îndeplinindu-și partea sa de Contract. Vei ajunge unde trebuie să ajungi, în clipa în care trevuie să ajungi, vei întâlni oamenii pe care trebuie să îi întâlnești, fie că realizezi acest lucru, fie că nu. Dar dacă știi acest lucru – dacă știi că întreaga ta viață este organizată în jurul Contractului tău – vei căpăta încredere, iar aceasta este esențială pentru alegerea  noastră finală.”

 

“Mai mult decât orice, nu uita că noi toți urmăm căi diferite care șerpuiesc  în jurul aceluiași drum principal, care duce către un singur punct: predarea sinelui. Doar când realizăm inutilitatea totală a încercărilor noastre de a deține controlul, doar în acea clipă ne trezim la adevărul că singurul moment în care decidem ceva este clipa în care hotărâm să avem încredere în faptul că forța unei înțelepciuni Divine ne guvernează Contractul. Și să avem încredere că înțelegerile încheiate înainte de naștere vor fi cele care ne vor aduce spiritul înapoi. 

Iată ce înseamnă să te predai.”

 

Mai multe informații
Autor Caroline Myss
An publicare 2016
Limba Română
ISBN / ISSN 978-973-1812-91-5
Număr pagini 402
Write Your Own Review
Only registered users can write reviews. Please Sign in or create an account
Copyright © 2013-present Elena Publishing SRL. All rights reserved.